Hilligen yn'e kast

Bonifatius en Bijlstra bij een heilige eik.

Heilig wordt een mens niet vanzelf. Martelingen, lijden, heidenen, maagden, verleidingen n een goed verhaal gaan aan elke heiligverklaring vooraf.
Dat leverde voor het marionettentheater van Haye Bijlstra voldoende stof op voor een voorstelling vol spektakel, jaloezie, moord en liefde.
Terwijl Haye aan de touwtjes trekt, gaat de reus Reprobus bijna kopje onder, vr hij als veerman bekend wordt als de heilige Christoffel. Een parade van heiligen onthult de merkwaardige voorkeuren van zeven andere heiligen. Bonifatius wordt vermoord door een paar wilde Friezen.
In Rhenen graaft Willibrord de heilige Kunera weer op, nadat ze vermoord is door de jaloerse vrouw van de Friese koning Redbad.

Heilig worden is een roeping - misschien zelfs een ambitie- maar de weg er naar toe is geplaveid met hilarische, sterke en bloederige verhalen, die op het marionettentoneel tot leven komen.

Reprobus, oftewel Christoforus, aan het werk.
Technische eisen voor reisvoorstellingen:
De speelruimte moet voor alle voorstellingen aan een aantal eisen voldoen. Er is een minimum speelplek nodig van 3 x 3 meter, met een hoogte van 2.75 m. Een normale 220V/16A electriciteitsaansluiting is voldoende.

TERUG naar de startpagina van Haye Bijlstra

Andere voorstellingen:

Esmoreit
Een programma van korte stukjes: Assorti
Een avond in Edo

Naar de pagina's van Baukje Scheppink