Esmoreit, een rootsreis in de 14e eeuw

Over Esmoreit, het "spoorloos" van de middeleeuwen.

Het middeleeuwse abele verhaal Esmoreit is van alle tijden. De Siciliaanse prinselijke baby Esmoreit wordt door zijn jaloerse oom, en beoogd erfgenaam van de oude koning, Robberecht verkocht aan een tovenaar uit Damascus. Daar wordt Esmoreit prettig opgevoed als moslimprins aan het hof van de koning aldaar, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Esmoreit komt erachter dat hij geadopteerd is, en gaat op zoek naar zijn roots.
Het verhaal stamt uit de 14e eeuw, maar nog altijd actueel. Liefde, haat, jaloezie en passie, niets menselijks is de middeleeuwers vreemd. Voor de oudere jongeren onder ons een weerzien met een oude bekende van de middelbare school. Voor de jongeren een uitgelezen kans om een middeleeuws verhaal in 50 minuten te integreren in het eigen denkraampje. Esmoreit, hoe hebben we zolang zonder hem gekund?


Technische eisen voor reisvoorstellingen:
De speelruimte moet voor alle voorstellingen aan een aantal eisen voldoen. Er is een minimum speelplek nodig van 3 x 3 meter, met een hoogte van 2.75 m. Een normale 220V/16A electriciteitsaansluiting is voldoende.

TERUG naar de startpagina van Haye Bijlstra

Andere voorstellingen:

Een avond in Edo
Een programma van korte stukjes: Assorti
Hilligen yn'e kast
De ondergang van de Oldehove NIEUW in 2005

Naar de pagina's van Baukje Scheppink